16 – 20% e çifteve ndeshet me problemet e vështirësisë së riprodhimit

16 – 20% e çifteve ndeshet me problemet e vështirësisë së riprodhimit

Sipas statistikave aktuale, sot në shtetet perëndimore, rreth një në 16 – 20% e çifteve ndeshet me problemet e vështirësisë së riprodhimit.

Gjysma e këtyre problemeve do të zgjidhen me terapi mjekësore ose kirurgjikale dhe gjysma tjetër kërkon përdorimin e teknikave të riprodhimit të asistuar.

Studime të fundit parashikojnë që infertiliteti në botë, në 10 -vjeçarin në vijim do të pësojë një rritje të ndjeshme, duke arritur 25-35 % të çifteve.