A është e sigurt sauna në shtatzëni?

A është e sigurt sauna në shtatzëni?

Nxehtësia ekstreme dhe e vazhdueshme janë problemet kryesore kur përdorni një sauna gjatë shtatzënisë. Ndërsa kjo ngrohtësi mund të jetë relaksuese dhe e këndshme, mund të mos jetë e sigurt për fëmijën tuaj të palindur. Kur foshnjat janë në mitër, ata nuk mund të rregullojnë temperaturën e trupit të tyre. Kjo do të thotë se ata nuk mund të tolerojnë nxehtësinë e fortë të saunës.

Studimet kanë treguar se disa fëmijë të ekspozuar ndaj temperaturave të larta (si vaska apo sauna) gjatë tremujorit të parë zhvillojnë komplikime serioze të trurit dhe/ose palcës kurrizore.

Është gjithashtu e mundur që ekspozimi ndaj nxehtësisë ekstreme mund të shkaktojë ose të kontribuojë në abort ose defekte të lindjes, siç janë defektet e septumit ventrikular dhe duktus arterioz i hapur.