A mund të mbetesh shtatzënë gjatë ciklit menstrual?

A mund të mbetesh shtatzënë gjatë ciklit menstrual?

Po, një grua mund të mbetet shtatzënë gjatë menstruacioneve. Kjo mund të ndodhë kur:

– Një grua ka gjakderdhje që mendon se është menstruacion, por ka gjakderdhje nga ovulimi. Ovulacioni është lëshimi mujor i një veze nga vezoret e një gruaje. Është koha kur ajo ka më shumë gjasa të mbetet shtatzënë nëse kryen marrëdhënie seksuale.

– Ovulacioni ndodh para se të ndalojë gjakderdhja nga menstruacionet e një gruaje.

– Ovulacioni ndodh brenda pak ditësh pas përfundimit të menstruacioneve të një vajze.

– Sperma mund të fekondojë një vezë për 3 ditë. Pra, nëse një vajzë kryen marrëdhënie seksuale në ditën e fundit të menstruacioneve dhe ovulon në ditët në vijim, sperma mund të fekondojë vezën.