A ndihmon avokado në shtatzëni?

A ndihmon avokado në shtatzëni?

Avokado konsiderohet tepër e ushqyeshëme dhe këshillohet të konsumohet gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes.

Disa nga benefitet janë:
Mundet të ndihmojë në parandalimin e anemisë, një problem i shpeshtë në shtatzëni.
Përmban sasi të larta acidi folik dhe kaliumi që ndihmojnë në rritjen dhe zhvillimin e shëndetshëm të fetusit.
Është shumë efektiv për të trajtuar ndjesinë e të përzierave.
Falë pranisë së kalciumit lehtëson dhimbjet e këmbëve.