A ndikon rheumatoidi akut për arritjen e një shtatzënie?

A ndikon rheumatoidi akut për arritjen e një shtatzënie?

Artridi reumatoid është një sëmundje autoimune që shkakton dëmtimin e kyceve duke sjellë fryrje dhe skuqje të tyre dhe inflamacion.

Mundësitë për një shtatzëni janë të njëjta si edhe në gratë e tjera por medikamentet që merren mund të ndikojnë në zhvillimin e fetusit.

Prandaj këshillohet që në rastet e planifikimit familjar, disa muaj përpara se të nisë konceptimi të kryhet konsultë me mjekun specialist për të përdorur ilace që nuk kanë efekt tek fëmija edhe tek mbarëvajtja e shtatzënisë.