Acidi folik

Acidi folik

Acidi folik është një formë e vitaminave B të quajtura folate. Folatet luajnë rol të rëndësishëm në prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe ndihmon në mirëformimin e tubit nervor tek fetusi. Ushqimet e pasura me acid folik janë cerealet, qitrot, perimet që kanë ngjyrë jeshile.

Defektet që në lindje ndodhin kryesisht gjatë 3-4 javëve të para të shtatzënisë. Prandaj nevojitet që folatet të përdoren në muajt e parë te barrës ose tre muaj para se të ngeleni shtatzënë.