Aktiviteti fizik dhe shtatzënia

Aktiviteti fizik dhe shtatzënia

Ushtrimet aerobike në shtatzëni nuk duhet të ndërpritet në rastet e shtatzënisë pa komplikacione. 

Gratë shtatzëna duhet të jenë të kujdesshme me kaloritë dhe me temperaturën e trupit gjatë stërvitjes. 

 Këshillohet që të kryhen 30 minuta ushtrimë fizike në ditë për të patur një shtatzëni të shëndetshme dhe sugjerohen noti, ecje në park, ushtrime në palestër të dedikuara për gratë shtatzëna ose joga.