Aktiviteti fizik në shtatzëni

Aktiviteti fizik në shtatzëni

Aktiviteti fizik në shtatzëni këshillohet të kryhet nga gratë të cilat kanë një shtatzëni pa komplikacione.

Tek një grua shtatzënë ushtrimet fizike ndihmojnë në:
-Mbajtjen e trupit të shëndetshëm dhe nxisin ndjesinë e të qënurit energjike
-Shtimin e peshës në masën e duhur
-Lehtësimin e disa parehative
-Menaxhimin e stresit dhe një gjumë të rehatshëm
-Uljen e rrezikut të diabetit gjestacional dhe preeklampsisë
-Përgatitjen e trupit për lindje

Disa nga aktivitetet më të këshilluara për gratë shtatzëna janë: noti, joga dhe ecja në natyrë.