Anemia tek bebet

Anemia tek bebet

Fëmijët mundet të jenë të ndjeshëm ndaj anemisë gjatë periudhës së rritjes.

Disa nga shenjat më të zakonshme që tregojnë praninë e aneminsë janë:
-Lëkura e zbehtë
-Mungesa e dëshirës për tu ushqyer
-Ritëm i lartë i rrahjeve të zemrës
-Frymëmarrje e ngadaltë

Në përgjithësi, ky problem mundet të zgjidhet me një shtesë hekuri për disa ditë. Ju duhet gjithsesi të merni rekomandimet e nevojshme nga mjeku përkatës për medikamentet e duhura dhe për të përmirësuar gjendjen e të voglit tuaj nëse vuan nga kjo sindromë.