Anët pozitive të menstruacioneve

Anët pozitive të menstruacioneve

Ardhja e menstruacioneve përveçse tregon se nuk ka ndodhur një shtatzëni, ka një sërë përfitimesh në mirëqënien dhe shëndetin e gruas, për shëmbull:

  1. Jep informacione rreth shëndetit të përgjithshëm të organizmit. Probleme të metabolizmit, tiroides apo kockave mund të zbulohen ngaqë ato shoqërohen edhe me çrregullime të menstruacioneve.
  2. Organizmi pastrohet nga toksinat. Baktere dhe toksina të sistemit riprodhues largohen së bashku me menstruacionet.
  3. Ngadalëson plakjen. Humbja e hekurit gjatë periodave ngadalëson proçesin e plakjes dhe ul riskun e sëmundjeve të zemrës dhe Alzhajmerit.
  4. Ul presionin e gjakut. Periodat e rregullta shoqërohen me një risk të ulët për hipertension.
  5. Me nisjen e ciklit të ri, rriten nivelet e testosteronit dhe të libidos.