Author: gliozheniklinika

Kafeina e gjetur në kafe, çaj, pije energjike dhe joalkoolike është një stimulues i konsumuar gjerësisht. Megjithatë, ka studime që duket se tregojnë se kafeina ka efekte negative si në fertilitetin mashkullor ashtu edhe në atë femëror. Sipas disa eksperimenteve, kafeina ndikon në lëvizshmërinë e strukturave...

Ekzaminimet e trimestrit të parë përfshijnë një kombinim të ekografive dhe analizave të gjakut. Këto ekzaminime ndihmojnë në përcaktimin e shëndetit të fëmijës dhe defekteve në lindje. Ekzaminimet përfshijnë: 1. Ekografia për të evidentuar zonën e qafës tek fetusi 2. Ekografia për kockën e hundës tek fetusi, prania...

Të gjithë prindërit kërkojnë metoda sa më efektive për të parë rritje dhe zhvillim të shëndetshëm tek të vegjlit e tyre duke u përpjekur ç’do ditë të bëjnë më të mirën për të stimuluar inteligjencën e fëmijës. Ushqimi zakonisht zgjidhet i tillë që të stimulojë zhvillimin...

Melatonina është hormon i cili prodhohet natyrshëm në organizëm, më së shumti gjatë natës duke dhënë sinjale për tu përgatitur për gjumë. Gjatë periudhës së shtatzënisë Melatonina mund të prodhohet gjithashtu lokalisht brenda placentës. Nivelet e melatoninës në një placentë janë më të larta gjatë tremujorit të...

Duke filluar nga mosha 7 ose 8 muajshe, fëmija juaj do të fillojë të jetë në gjendje të dallojë një të rritur nga një tjetër dhe gjithashtu do të fillojë të lidhet më shumë me nënën dhe babain. Në këtë mënyrë, momentet e mërzitjes gjatë shkëputjes...

Gjatë periudhës pre-menstruale një nga mineralet e nevojshme është dhe magnesiumi. Magnezi është një mineral i pranishëm në organizëm në sasi të mëdha i cili merret nëpërmjet ushqimeve që konsumojmë. Disa nga ushqimet të cilat na sigurojnë këtë mineral janë: • Bishtajat • Arrat • Drithërat • Farat • Perimet me...

Disa gra përjetojnë dhimbje menstruale më të lehta e disa të tjera më të forta por këto dhimbje nuk duhet të privojnë kryerjen e aktiviteteve ditore. Tkurrja e muskujve të mitrës çon në dhimbje në pjesën fundore të barkut. Nivelet e larta të prostaglandinave janë shkaktarët kryesorë...

Në rastet e dhimbjeve abdominale ose parehatisë mund të mendohet për praninë e kisteve orvariale. Këto “xhepa” të mbushur me likuid ose me inde jo gjithmonë janë të rrezikshëm. Kistet diagnostikohen gjatë ekzaminimeve që bëhen nga mjeku gjinekolog dhe gjithashtu mund të vendoset trajtimi ose heqja...

Amniocenteza kryhet nga java e 15-të deri në javën e 20-të të shtatzënisë dhe vlerëson nëse fetusi ka sëmundje gjenetike apo çrregullime kromozomike si sindroma Down, Patau apo Edwards. Marrja e një sasie të vogël likuidi nga lëngu amniotik që rrethon fetusin kryhet me anë të...

Endometriumi është shtresa e uterusit në të cilën implantohet embrioni dhe për këtë arsye ka aftësinë të rigjenerohet në çdo cikël menstrual dhe të bëhet receptiv në ditët kur gruaja është fertile. Infertiliteti prej faktorit endometrial është vënë re në 20% të rasteve. 3 analiza vlerësojnë receptivitetin...