Avokado në shtatzëni

Avokado në shtatzëni

Avokadot janë të njohura si frutat që nxisin fertilitetin te të dyja gjinitë. Ato janë të këshillueshme të përdoren jo vetëm para konceptimit të një shtatzënie por edhe gjatë shtatzënisë.

Avokadot përmbajnë sasi të larta të nutrientëve kyç si acidi folik dhe potasiumi që ndihmojnë në rritjen dhe zhvillimin fetal. Ato përmbajnë yndyrna të mira, vitamina dhe minerale të cilat kanë ndikimtë mirë në shtatzëni.

Gjithashtu, konsumimi i avokados ndihmon në trajtimin e anemisë, problemeve me tretjen dhe diabetin.