Bebet dhe rrugët e frymëmarrjes

Bebet dhe rrugët e frymëmarrjes

Bebet i pastrojnë shpeshherë rrugët e frymëmarrjes me anë të tështimës. Ata mund të kenë frymëmarrje të parregullt të ngadaltë, e cila mund të alternohet me psherëtima të shpejta e të thella.

Pas 6 mujorit të parë sistemi i frymëmarrjes së foshnjave zhvillohet plotësisht dhe ata fillojnë të marrin frymë rregullisht përmes gojës dhe hundës.

Megjithatë është e rëndësishme për parandalimin e bllokimit të rrugëve të frymëmarrjes dhe zhvillimit të sëmundjeve, të bëhen lavazhe të shpeshta të hundës.