Bebet kanë më shumë kocka se të rriturit

Bebet kanë më shumë kocka se të rriturit

Kur lindin bebet kanë 300 kocka. Të cilat bashkohen me njëra – tjetrën gjatë rritjes së fëmijës derisa rrjedhimisht mbeten 206.  Disa prej kockave tek bebet janë të përbëra nga një ind i butë i quajtur kartilagjenor, i cili gjatë rritjes shndërohet në atë kockor.  Indi i butë dhe elastik është i domosdoshëm pasi  lejon rritjen e skeletit të fëmijës.