Instikti i ujit tek Bebet

Instikti i ujit tek Bebet

Të porsalindurit kanë instinkt natyral kur janë nën ujë!

Bebet lindin me një “refleks zhytjeje” të njohur si përgjigje bradikardike e cila bën që trupi i tyre të përshtatet natyrshëm me mjedisin e tyre kur zhyten në ujë.

Ritmi i zemrës së bebit do të ngadalësohet dhe ai do të mbajë frymën instinktivisht kur është nën ujë.
Ajo që është edhe më e pabesueshme është se ashtu si peshqit, foshnjat mund të marrin frymë dhe të gëlltisin në të njëjtën kohë për muajt e parë të jetës së tyre.

Ata e mësojnë këtë talent ndërsa janë në mitër, por fillojnë ta humbasin këtë aftësi kur arrijnë afërsisht 6 muajsh.