Bebi dhe kafshët shtëpiake

Bebi dhe kafshët shtëpiake

Disa kafshë , si p.sh macja, mund të transmetojnë sëmundje të rrezikshme gjatë shtatzënisë si toksoplasmoza.

Megjithatë në mjaft famije që kanë mace ose qen nuk është shfaqur asnjë sëmundje nga prania e tyre.  E rëndësishme është të ruhet higjena e duarve pasi keni përkëdhelur kafshët dhe të organizohen hapësirat e duhura për kryerjen e nevojave të tyre.

Mbajtja e kafshëve shtëpiake lidhet pozitivisht me peshën e shëndetshme dhe shëndetin mendor tek fëmijët.  Ekspozimi me qenin gjatë vitit të parë të jetës ul tek ata rrezikun e azmës dhe alergjive.