Sindroma e Vezoreve Policistike -PCOS është një çrregullim metabolik që lidhet me nivele jo të balancuara të hormoneve të çliruara nga vezoret e gruas. Në mënyrë që të diagnostikohet me PCOS, një grua duhet të ketë dy prej karakteristikave të mëposhtme: Vezore polikistike të dukshme në...

Dhimbjet e kurrizit në shtatzëni shkaktohen nga: Veprmimi i hormoneve. Këto hormone bëjnë që  artikulacionet dhe ligamentet të zbuten, duke i bërë indet më elastikë, në mënyrë që të kalojë fetusi në kanalin e lindjes. Rritja e mitrës. Rritja e mitrës detyron shtyllën kurrizore të marrë...

Megjithë dëshirën për të sistemuar sa më pastër dhe më mire “folezën” e ardhshme të bebit tuaj, bëni kujdes. Disa punë shtëpie duhet të shmangen nga gratë shtatzëna, për shëmbull: - Lëvizja e mobiljeve të rënda. - Pastrimi i mbetjeve të kafshëve. - Përdorimi i insekticideve në formë spray. -...

Sëmundja Inflamatore e Pelvisit (SIP) është një infeksion i organeve riprodhuese tek femrat. SIP ndodh kur bakteret lëvizin nga vagina dhe qafa e mitrës lart në mitër, vezore ose në tubat e fallopit dhe formojnë një absces. Dy infeksione seksualisht të transmetueshme (IST) Gonorrhea dhe Klamidia,...

Vajzat këshillohen të bëjnë vizitën e parë gjinekologjike sa më herët. Ndonëse mamaja mund të insistojë që të jetë e pranishme gjatë vizitës  është mirë që biseda të jetë midis vajzës dhe mjekut. Mjeku mund të bëjë disa pyetje në lidhje me menstruacionet ose nëse jeni...

Në foto tregohet një nga inkubatorët e laboratorit tonë të fekondimit me teknologji moderne, i cili mundëson kushte ideale për zhvillimin e embrioneve.

Drithrat janë mjaft të pasura me fibra,vitaninën E, hekur, magnez dhe nutrientë të tjerë. Në shtatzëni është thelbësore që të konsumohen drithra të “plota” të cilat janë shumë të pasura me lëndë ushqyese.

Kur jeni shtatzënë dhe keni një fëmijë të vogël  mund të bëhet disi sfiduese me avancimin e shtatzënisë që ta mbani në krahësi më përpara. Me rritjen e barkut edhe qëndra juaj e gravitetit  zhvendoset, kjo rrit shumë presionin në shpinë, nga ana tjetër ulja dhe ngritja me peshën e fëmijës në krahë mund t’ju shkaktojë disa minuta marrje mendsh.

Në qoftë se një çift është duke planifikuar një shtatzëni dhe partneri mashkull është duhanpirës është mirë të ketë parasysh disa fakte: Përveç nikotinës që është në vetvete toksike për spermën, cigaret përmbajnë dhe metale mjaft toksike si Kadmium dhe Plumb.

Në takimin e parë është vendosur lidhja midis çiftit dhe mjekëve si dhe janë bërë sqarimet fillestare të nevojshme. Disa nga momentet kryesore të takimit pasardhës  janë: - Vlerësimi  i analizave që mjeku ka kërkuar në vizitën e parë.

Endometri është shtresa e mitrës që bije në kontakt të drejtpërdrejtë me vezën e fekonduar. Shtresa funksjonale e endometrit çdo cikël menstrual formohet nga e para nën ndikimin e hormonit estrogjen.

Prof. Dr. Orion Gliozheni "Në pritje të një bebeje" Libri flet për një nga ngjarjet më emocionuese...

Që nga 1 Janari 2016, klinika jonë është transferuar në destinacionin e saj të ri në Rr.Zonja Curre....

Trupi juaj ndryshon aq shpejt gjatë shtatzënisë sa mund të jetë e vështirë të ndash nëse po përjetoni dhimbje apo një simptomë "normale“ e shtatzënisë. Ndonjëherë do ju duhet t՚ju besoni instikteve për të mos u alarmuar dhe për të mos vrapuar direkt tek doktori.

Njëherë shtatzënë, trupi i femrës fillon të zhvillojë një organ totalisht të ri dhe të përkohshëm që quhet placentë. Megjithëse zhvillohet në mitër, në krijimin e saj kontribojnë qeliza nga embrioni i implantuar prandaj quhet një organ feto-maternal dhe është shëmbull i komunikimi të mrekullueshëm nënë- fëmijë.

Gratë shtatzëna janë më të predispozuara për të pësuar thyerje të kockave për shkak të pranisë të shtuar të hormonit relaksinë. Ky hormon bën të mundur që artikulacionet e kyҫeve të dobësohen në mënyrë që kockat e legenit të hapen kur të vijë momenti i...