Gjatë fekondimit in vitro është e rëndësishme marrja e më shumë se një veze nga gruaja duke mundësuar përzgjedhjen e tyre dhe krijimin e më shumë se një embrioni, gjë që çon rrjedhimisht  edhe në përzgjedhjen e embrioneve me cilësi më të mirë, për tu...

Dhimbjet e lindjes janë nga dhimbjet më të forta që janë provuar ndonjëherë nga ne, njerëzit. Madje kjo është dhe arsyeja pse disa gra ngulin këmbë për të mos pasur një lindje natyrale. Një shtatzëni me probleme, njohuri të pakta rreth proçesit të lindjes apo eksperienca...

Shtatzënia llogaritet të zgjasë 40 javë nga dita e parë e menstruacioneve të fundit ose 38 javë nga dita e konceptimit. Lirimi i vezës dhe fekondimi ndodhin normalisht 2 javë më pas, por është më lehtë të mbahet mend dita e fillimit të menstruacioneve të fundit. Megjithatë...

Gjatë shtatzënisë ju duhet të merrni një sasi të caktuar të hekurit dhe të acidit folik të cilët janë mjaft të rëndësishëm për shëndetin e gruas gjatë shtatzënisë. Një burim i shkëlqyer i tyre janë thjerëzat. Përpiquni ti konsumoni ato të paktën 2 herë në javë...

Gjatë javëve të para të jetës bebet mund të shohin vetëm në një distancë prej 20-25 cm.⠀ ⠀ Gjatë dy muajve pasardhës bebet forcojnë muskujt okular për të qënë në gjendje që të fiksojë dhe ta ndjekin një send me sy. Në muajin e tretë ata fillojnë...

Në një ejakulacion, mashkulli depoziton me miliona spermatozoidë në organet riprodhuese femërore. Spermatozoidëve ju duhet të përshkojnë “një rrugë të gjatë” dhe të kalojnë “pengesat” natyrore me të cilat hasen në rrugët femërore riprodhuese deri sa arrijnë të takojnë vezën. Rreth 500 spermatozoidë ja dalin ti...

Pirja e duhanit gjatë laktacionit ka pasoja në shëndetin e fëmijës dhe mund të ndikojë në reagimin që ka fëmija ndaj të ushqyerit me gji. Fëmija ekspozohet ndaj tymit të duhanit, njësoj si një pirës pasiv dhe ndaj nikotinës në mënyrë direkte, e cila transferohet tek...

Pilula ose kontraceptivi i emergjencës parandalon shtatzëninë duke penguar bashkimin e vezës me spermatozoidin. Bashkimi vezë - spermatozoid nuk ndodh domosdoshmërisht vetëm gjatë aktit seksual. Jetëgjatësia e spermatozoidëve shkon deri në 5 ditë, prandaj është e rëndësishme që ovulimi i vezës të mos ndodhë gjatë kësaj...

Ekografia obstetrikale, është një teknikë për të përfituar, nëpërmjet ultratingujve, imazhe në kohë reale të embrionit në mitrën e nënës, të vetë mitrës apo të vezoreve të gruas. Duke qënë një proçedurë e sigurt dhe aspak e dhimbshme e cila nuk shkakton dëme tek nëna apo...

Gjatë shtatzënisë organizmi juaj pëson ndryshime.⠀ Për këtë arsye ju jeni më e ndjeshme ndaj të ftohurit dhe gripit krahasuar me periudhën para shtatzënisë.⠀ ⠀ Për të mbrojtur sistemin tuaj imunitar :⠀ ▪ Hani ushqim të shëndetshëm si fruta e perime.⠀ ▪ Pini shumë lëngje apo çajra bimor të cilat...

Binjakët identikë krijohen kur veza e fertilizuar ndahet  në ditët e para të zhvillimit, për të dhënë dy embrione. Embrionet  ndajnë të njëjtin material gjenetik. Por, duke qënë se tiparet, përveçse nga gjenet varen edhe nga shumë faktorë të tjerë të jashtëm mjedisorë, binjakët “identikë” megjithëse...

Ndërkohë që janë akoma në mitrën e nënës, disa bebe mund të kenë probleme me formimin apo funksjonimin e organeve, ose me metabolizmin e tyre. Këto probleme shëndetësore quhen defekte të lindura.⠀ ⠀ Ka rreth 4 000 lloje defektesh të lindura. Ato variojnë nga më të voglat,...

Ne vlerësojmë rëndësinë e madhe që ka shëndeti seksual apo riprodhues i gruas në çdo fazë të jetës së saj, duke filluar nga puberteti, adoleshenca, jeta riprodhuese, menopauza dhe postmenopauza. Secila prej këtyre periudhave, ka probleme apo nevoja për vëmendje specifike. Klinika jonë ju siguron një shërbim...

Ngrirja e vezëve është një metodë e cila përdoret për të ruajtur aftësinë e gruas për të ngelur shtatzënë në të ardhmen. Dihet se me rritjen e moshës së gruas zvogëlohet numri i vezëve dhe cilësia e tyre. Disa nga rrethanat kur mund të zgjidhet kjo proçedurë...

Edhe pse këto hormone janë të domosdoshme për suksesin e një shtatzënie, ato mund ta bëjnë më të vështirë kryerjen e ushtrimeve fizike. Gratë shtatzëna janë më të rrezikuara për ndrydhje apo dëmtime në gju apo kyçe, duke qenë se ligamentet janë më të ndjeshëm...

Dëgjimi është një shqisë që zhvillohet që në barkun e nënës. Veshët e bebes fillojnë të krijohen që nga java e 8-t brenda në miter dhe marrin formën përfundimtare rreth javës të 24-t. Është vërtetuar tashmë se bebja brenda në mitrën e nënës dëgjon zëra dhe...

Është rreth 1 cm e gjerë dhe zhvillohet nga zona pubike drejt kërthizës, në disa raste edhe më lart. Kjo vijë e errët shfaqet në lëkurë për shkak të rritjes së melaninës, gjë e cila ndodh si pasojë e rritjes së nivelit të hormoneve gjatë...

Shërbimet Gjinekologjike në Klinikën Gliozheni Në këtë kuadër Klinika ofron:⠀ ⠀ -Ekografi gjinekologjike⠀ -Ekografi të gjirit⠀ -Vizita dhe konsulta gjinekologjike për planifikimin e një shtatzënie, për sëmundje seksualisht të transmetueshme, për menopauzë dhe për probleme endokrino - gjinekologjike.⠀ -Pap-Test⠀ -Biopsi⠀ -Konizim⠀...

Duke ndjekur teknikat e përditësuara në fushën e Riprodhimit Mjekësor të Asistuar, ne mundet të sygjerojmë rrugëtimin më të përshtatshëm për secilin çift që vjen pranë Klinikës sonë, duke ndjekur ecurinë e tij hap pas hapi me protokolle te personalizuara dhe duke pasur si qëllim...

Çdo grua, çdo vajzë  ka “malin” e saj për të ngjitur.  Shumë kërkohet dhe pritet prej tyre dhe e vërteta është që ato mund të arrijnë gjithçka nëse e duan. Ne si Klinikë,  ju urojmë grave dhe vajzave, forcën dhe guximin për të qënë të lumtura...