Shumë baballarë mendojnë se roli i tyre fillon pas muajit të nëntë të shtatzënisë. Në fakt, gjërat janë shumë më ndryshe. Edhe pse është gruaja ajo që mban fëmijën gjatë nëntë muajve, ka shumë gjëra që një baba i ardhshëm mund të bëjë, duke luajtur një...

Rezerva ovariane tregon kapacitetin e vezoreve për të prodhuar vezë. Sigurisht që numri i vezëve ka rëndësinë e vet, por nga ana tjetër edhe cilësia e vezëve është e rëndësishme. Çka ndodh me kalimin e kohës është zvogëlimi si i numrit të vezëve në mënyrë drastike...

Klinika Gliozheni ofron :⠀ -Analiza Hormonale⠀ -Analiza të ndryshme biokimike⠀ (gjak komplet, urinë komplet, glicemi, azotemi etj)⠀ -Ekzaminime ⠀ (ekografi 4D, Ekografi abd, ekografi gjiri, pap-test, konsult, etj)⠀ ⠀...

Në foto paraqiten dy embrione në ditë të tretë të fotografuara nëpërmjet kamerës së instaluar në invertoskop. Invertoskopi është mikroskopi nën të cilin kryhet proçesi i bashkimit të vezëve me spermatozoidët në laborator. Në këtë fazë të zhvillimit embrionet janë gati për tu transferuar. Qelizat e...

⠀Ekipi i klinikës tonë do t’ju sqarojë me kompetencë për çdo pyetje apo paqartësi që keni dhe do t’ju ofrojë një mbështetje profesionale për çdo nevojë tuajën, në mënyrë që shtatzënia juaj të kalojë sa më mirë të jetë e mundur.⠀ ⠀ Në këtë kuadër Klinika ofron:⠀ ⠀ -Ndjekje...

Verniksi -Vernix caseosa është një mbulesë e bardhë me origjinë yndyrore, e cila rrethon trupin e bebit duke filluar nga java e 18-ë e shtatzënisë. Kjo mbështjellje mbron lëkurën e bebit dhe e ndihmon atë të kryejë një sërë funksjonesh, për sa kohë gjendet në...

A mund të ushtrohet gjatë nëntë muajve të shtatëzanisë?⠀ ⠀ Ushtrimet joga për shtatzënat janë kombinime të ushtrimeve për forcim të trupit. Në këtë mënyrë rritet fuqia dhe qëndrueshmëria, prandaj ky është një ushtrim i përkryer i cili ju pregatit për nevoja fizike, emocionale dhe mendore të...

“Në pritje të një bebeje”, është një guidë e plotë mbi shtatzëninë dhe problemet e saj. ⠀ ⠀ Libri është ndërtuar në formën e pyetjeve e përgjigjeve, të cilat sqarojne të gjitha dyshimet e të panjohurat që prindërit e ardhshëm kanë nevojë të dijnë, për të jetuar...

Tek gruaja vezët rriten në brendësi të folikujve në vezore. Gratë kanë dy vezore. Gjatë javës së parë pasi fillojnë periodat, të dyja vezoret fillojnë të rrisin folikuj që mund të bëhen vezë të maturuara. Vetëm rreth ditës së 7-të, njëra vezë bëhet dominante, vezë...

Ne vlerësojmë rëndësinë e madhe që ka shëndeti i gruas në të gjitha fazat e saj të jetës, duke filluar nga puberteti, adoleshenca, lindja e fëmijëve dhe jeta riprodhuese, menopauza dhe postmenopauza. Secila prej këtyre periudhave mundet të ketë probleme apo nevoja specifike dhe Klinika jonë...

Kanceri i qafës së mitrës shkaktohet nga virusi HPV, human papillomavirus. Infeksioni nga HPV është njëkohësisht dhe sëmundja seksualisht e transmetushme më e përhapur sot në botë. Ka gjithësej 40 tipe të HPV prej të cilëve vetëm disa shkaktojnë kancer. Ndërgjegjësimi ndaj kancerit të qafës së mitrës...

Vezët e dhuruara janë zgjidhja e vetme për ato gra që e kanë të pamundur të prodhojnë vezë me cilësi të mirë dhe që për rrjedhojë nuk arrijnë dot spontanisht një shtatzëni. Për tu bërë dhuruese vezësh mjafton që : - Të jeni midis 18 dhe 35...

Çdo fije floku kalon një fazë rritjeje, një fazë pushimi dhe më në fund bie. Në shtatzëni flokët janë vetëm në fazë rritjeje dhe zakonisht janë të fortë e plot dritë. Për disa gra kjo përbën avantazh, ndërsa për disa të tjera është e vështirë...

Një studim 38 vjeçar së fundmi ka publikuar se prej vitit 1970 numri i spermatozoidëve që prodhon mesatarisht një mashkull i shëndetshëm në popullatë vazhdon të bjerë në mënyrë domethënëse. Shkaktarë për këtë janë faktorët mjedisorë dhe socialë. Tek faktorët mjedisorë përfshihen përdorimi i laptopëve, plastika,...

Veza konsiderohet si një superushqim, duke qënë se përmban nga pak të thuajse çdo nutrienti që i nevojitet një organizmi të shëndetshëm. Më saktësisht një vezë përmban 11 nutrientë të domosdoshëm gjatë shtatzënisë dhe është burimi më i mirë për marrjen e vitaminës kolinë. Marrja e...

Emërtimi i endometriozës vjen nga endometriumi. Ky ind rrethon mitrën nga brenda dhe në qoftë se gruaja nuk është shtatzënë ai çdo muaj shkatërrohet dhe del jashtë me menstruacionet. Tek një grua me endometriozë, indi i cili duket si endometrial gjendet jashtë mitrës, brenda kavitetit...

Progresteroni është një hormon shumë i rëndësishëm gjatë ciklit menstrual, shtatzënisë dhe embriogjenezës. Progesteroni sekretohet në gjysmën e dytë të ciklit menstrual dhe përgatit mitrën për të pritur vezën e fekonduar. Në rastin kur fekondimi nuk ndodh, niveli i progesteronit bie shumë dhe ndodh ardhja e...

Kur bëhet fjalë për infertilitetin nuk ka dallime midis femrave dhe meshkujve, sepse secili seks ka problematikat specifike. Rreth 1/3 e rasteve të infertilitetit lidhen me faktorët mashkullorë, 1/3 me faktorë femërorë dhe 1/3 që ngelet me faktorë femërorë dhe mashkullorë së bashku, ose janë...