Udhëtimi me avion gjatë shtatzënisë është komod nëse shtatzënia shkon normalisht. Shumë shoqëri ajrore kanë kufizime, zakonisht për udhëtimet pas javës së 32

Mesatarisht pesha e një bebi të porsalindur është midis 2.5 kg dhe 5 kg. Fëmija më i shëndoshë i lindur ndonjëherë nga një nënë e shëndetshme peshonte 10.2 kg. Ai u lind në Itali në 1955....

Ngacmimi i pjesës së brendshme të duarve të bebit provokon kapjen e gishtave me objektin ngacmues.  Kapja është shumë e fortë, aq sa i vogli mund të mbajë gjithë peshën e trupit dhe të ngrihet vetë nga shtrati....

Fëmija në mitrën e nënës “noton” në lëngun amniotik, në brendësi të dhomëzës membranoze që e mbështjell.

Seksi i fëmijës përcaktohet nga babai. Qeliza vezë e nënës mbart gjithmonë kromozomin e seksit X, ndërsa qeliza spermatike e babait mund të mbajë kromozomin e seksit X ose atë Y.

NIPT (Noninvasive  Prenatal Testing) është një mënyrë testimi për çrregullime gjenetike të mundshme tek fetusi. NIPT arrin të analizojë ADN-në fetale, e cila qarkullon në gjakun e nënës.

Në obstetrikë, termi “paraqitje” i referohet pjesës anatomike të fetusit, që gjendet më afër kanalit të lindjes. Ka disa lloje paraqitjesh të ndryshme fetale, por më të shpeshtat janë ajo cefalike dhe podalike.

Acidi folik ose vitamina B9 cilësohet si një nga 13 vitaminat  esenciale, ajo nuk mund të sintetizohet në organizëm prandaj duhet marrë nga ushqimet ose në trajtën e suplementeve.

Në mitrën e nënës bebet zhvillojnë një mbulesë me qime në të gjithë trupin, e cila quhet Lanugo (nga latinishtja, Lana, “i/e leshtë”).

Vija e shtatzënisë, e njohur si ‘’Linea Nigra’’ është një vijë e errët e cila shfaqet në bark gjatë shtatzënisë. Ajo bëhet e dukshme rreth muajit të 5-të të shtatzënisë dhe ngjyra e saj, kafe e ҫelur, theksohet me zhvillimin e shtatzënisë.

Misioni i klinikës sonë është që të ofrojë shërbim sa më të mirë obstetrikal dhe gjinekologjik si dhe në fushën e riprodhimit, mbështetur në profesionalizëm, korrektesë e ndershmëri të stafit dhe në një ambjent krejt miqësor për pacientët...

Menopauza është një periudhë ndryshimesh në jetën e një gruaje që fillon kur vezoret e saj nuk prodhojnë më vezë. Kur kjo ndodh, ulet aktiviteti menstrual, deri në ndërprerjen e plotë të menstruacioneve. Gjithashtu, shoqërohet me uljen e hormoneve femërore estrogjen dhe progesteron.

Midis javës së 16 dhe të 22-të (rreth muajit të katërt) mjeku me anë të ekografisë mund tju tregojë seksin e fëmijës tuaj. Mund të ndodhë që pozicioni i fetusit gjatë

Kujdesi ndaj dhëmbëve dhe gingivave (mishrat e dhëmbëve) është i  rëndësishëm gjatë shtatzënisë edhe për shkak se ndryshimet hormonale që ndodhin gjatë kësaj periudhe  rrisin rrezikun për sëmundje të mishrave të dhëmbëve  duke ndikuar edhe në shëndetn e bebit në zhvillim.

Shumica e grave përjetojnë fryrje të këmbëve gjatë shtatzënisë. Kjo ndodh për shkak të lëngjeve të shtuara në organizëm, shtypjes që ushtron në vena uterusi në rritje si dhe për shkak të ndryshimeve hormonale.