4-SHTATZËNI

Një pjesë e mirë e çifteve gjatë momentit të planifikimit familjar hasin me një problem mjaft serioz, infertiliteti bashkëshortor. Infertiliteti përkufizohet si pamundësia për të konceptuar një shtatzëni, pavarësisht marrëdhënieve seksuale të rregullta bashkëshortore për të paktën një vit rresht. Të dhënat që vijnë nga Organizata...

Po, një grua mund të mbetet shtatzënë gjatë menstruacioneve. Kjo mund të ndodhë kur: - Një grua ka gjakderdhje që mendon se është menstruacion, por ka gjakderdhje nga ovulimi. Ovulacioni është lëshimi mujor i një veze nga vezoret e një gruaje. Është koha kur ajo ka...

Diabeti gestacional është një lloj diabeti që shfaqet gjatë shtatzënisë. Prek afërsisht 2-10% të grave shtatzëna dhe zakonisht zhvillohet rreth javës 24-28 të shtatzënisë. Diabeti gestacional ndodh kur trupi nuk mund të prodhojë mjaftueshëm insulinë për të rregulluar nivelet e sheqerit në gjak gjatë shtatzënisë. Këtu...

Një shtatzëni ektopike është një gjendje në të cilën një vezë e fekonduar implantohet dhe fillon të zhvillohet jashtë mitrës, më së shpeshti në tubin fallopian. Megjithatë, mund të ndodhë edhe në vezore, bark ose qafën e mitrës. Ndërsa shtatzënia rritet, tubi fallopian mund të...

Marrja e zinkut gjatë shtatzënisë është e rëndësishme për shëndetin e fëmijës suaj dhe për shëndetin tuaj. Ky mineral thelbësor ndihmon në mbështetjen e sistemit tuaj imunitar, ruajtjen e ndjenjës së shijes dhe nuhatjes dhe shërimin e plagëve. Gratë shtatzëna të moshës 19 vjeç e...

Nxehtësia ekstreme dhe e vazhdueshme janë problemet kryesore kur përdorni një sauna gjatë shtatzënisë. Ndërsa kjo ngrohtësi mund të jetë relaksuese dhe e këndshme, mund të mos jetë e sigurt për fëmijën tuaj të palindur. Kur foshnjat janë në mitër, ata nuk mund të rregullojnë...

Menjëherë pas lindjes femrat përjetojnë një fazë rikuperimi të të gjitha funksioneve që gjatë shtatzënisë janë ndërprerë, për të mirëpritur ardhjen në jetë të fëmijës. Kjo fazë zgjat deri në 6 javë.Gjatë kësaj kohe do të vihen re rrjedhje gjaku të ngjashme me menstruacionet, por që...

Shumica e femrave gjatë muajve të shtatzënisë, raportojnë se ëndrrat e tyre i ndjejnë më reale se më parë. Trupi kalon shumë ndryshime gjatë kësaj periudhe dhe gjendjet emocionale, fizike dhe mendore janë të lidhura ngushtë me çdo ndryshim. Ndryshimet hormonale mund të ndikojnë në emocionet dhe...

Një kist ovarian është një qese e mbushur me lëng që zhvillohet në vezore. Ato janë shumë të zakonshme dhe zakonisht nuk shkaktojnë simptoma. Shumica e kisteve ovariane ndodhin natyrshëm dhe largohen brenda disa muajsh pa pasur nevojë për ndonjë trajtim. Një kist ovarian zakonisht shkakton...