6-KURIOZITETE

Kafeina e gjetur në kafe, çaj, pije energjike dhe joalkoolike është një stimulues i konsumuar gjerësisht. Megjithatë, ka studime që duket se tregojnë se kafeina ka efekte negative si në fertilitetin mashkullor ashtu edhe në atë femëror. Sipas disa eksperimenteve, kafeina ndikon në lëvizshmërinë e strukturave...

Gjatë periudhës pre-menstruale një nga mineralet e nevojshme është dhe magnesiumi. Magnezi është një mineral i pranishëm në organizëm në sasi të mëdha i cili merret nëpërmjet ushqimeve që konsumojmë. Disa nga ushqimet të cilat na sigurojnë këtë mineral janë: • Bishtajat • Arrat • Drithërat • Farat • Perimet me...

Përdorimi i metodave kontraceptive është një metodë e sigurtë që ndikon në parandalimin e shtatzënive të padëshiruara. Përveç kësaj, marrja e pilulave është gjithashtu e dobishme edhe në rastet e: -Akneve në fytyrë -Pakësimin e fluksit menstrual -Anemisë -Dhimbjeve gjatë menstruacioneve -Simptomave premenstruale Për më tepër informacione ju mund të...

Pasi nëna e re vjen në shtëpi ajo duhet të kujdeset për mënyrën e ushqyerjes në mënyrë që të grumbullojë energji për netët pa gjumë, rikuperimin fizik dhe ushqyerjen me gji. Duhet të konsumohet sa më shumë ujë, qumësht dhe lëngje frutash. Ushqimet me vlera të...

Normalisht është e vështirë të ndjehesh menjëherë gati për t'u bërë baba dhe të kesh një përzierje ndjenjash, nga gëzimi i pastër deri tek frika. Disa këshilla për ju: • Përpiquni të ndiqni një stil jetese sa më të shëndetshëm krah partneres tuaj • Mundet të kërkoni këshilla...

Nuk ka justifikim për të ngrënë sa për dy! Gratë shtatzëna kanë nevojë për vetëm 300 kalori shtesë në një ditë. Se sa peshë do të fitoni gjatë shtatzanisë, varet nga pesha juaj para se të mbeteshit shtatzënë....

Androgjenet janë hormone të cilat kontribuojnë në rritje dhe në riprodhim si tek meshkujt ashtu edhe tek femrat. Prodhimi i androgjenëve tek gratë zvogëlohet me rritjen e moshës. Në kohën kur një grua është 40 vjeç, nivelet e saj të androgjenëve janë rreth gjysma e atyre...