Çfarë e shkakton vonesën e ciklit menstrual?

Çfarë e shkakton vonesën e ciklit menstrual?

Mungesa e menstruacioneve jo domosdoshmërisht shërben si indikacion për një shtatzëni. Ekzistojnë disa arsye që nxisin çrregullimin e ciklit dhe vonesën e periodave të cilat ndahen në tre kategori:

-Fiziologjike, duke marrë parasysh stresin dhe ndryshimet në peshë, sidomos humbja e peshës më shumë se 10 kg apo ushqyerja me gji.

-Mjekësore, siç është marrja e medikamenteve, konsumimi i kontraceptivëve hormonal, përdorimi i antihistaminave apo antidepresantëve.

-Patologjike, në rastet e ovareve policistike, çrregullimeve uterine apo të sistemit endokrin.

Megjithatë në rastet kur vonesat në ciklin menstrual janë të vazhdueshme dhe kjo ju shqetëson  ju ftojmë të konsultoheni me mjekët gjinekologë pranë klinikës tonë. Ju mund të kontaktoni në numrat tel. +355 4 222 36 32  dhe cel. +355 67 27 33 333 për të rezervuar një orar.