Cfare mund te ndikoj ne mjedisin Vaginal?

Cfare mund te ndikoj ne mjedisin Vaginal?

Vagina ka një pH 4.5, i cili shërben si një barrierë që bakteret e mira si laktobacilet krijojnë kundrejt baktereve patogjenike.

Në rastet kur pH vaginal rritet dhe shkon drejt neutralitetit mund të shfaqen probleme siç janë rritje e baktereve jonormale apo e mykut vaginal.

Simptomat e rritjes se baktereve janë:
Erë e pakëndshme vaginale
Sekrecione të shtuara
Kruarje
Dhimbje gjatë marrdhënieve seksuale
Dhimbje gjatë uronimit

Ndryshimet e pH mund të shkaktohen nga:
Antibiotikët
Përdorimi i dusheve vaginale
Përdorimi i sapunëve të cilët kanë pH 8 ose më të lartë.