Dhimbje të kurrizit

Dhimbje të kurrizit

Dhimbjet e kurrizit në shtatzëni shkaktohen nga:

  1. Veprmimi i hormoneve.
  2. Këto hormone bëjnë që  artikulacionet dhe ligamentet të zbuten, duke i bërë indet më elastikë, në mënyrë që të kalojë fetusi në kanalin e lindjes.
  3. Rritja e mitrës.

Rritja e mitrës detyron shtyllën kurrizore të marrë një pozicion të ri për të mbajtur peshën e shtuar duke u përkulur mbrapa.

Nëse dhimbja është e vazhdueshme dhe shumë e theksuar, mjeku mundet të ndihmojë me këshilla praktike si dhe me rekomandimin e analgjezikëve të përshtatshëm.