Dispareunia

Dispareunia

Dispareunia i referohet dhimbjeve në zonën gjenitale gjatë marrdhënieve seksuale. Dhimbja mund të jetë e vazhdueshme ose momentale , mund të ndodhë gjatë ose pas raportit.

Gjendje të ndryshme mund të shkaktojnë dispaureni si psh:

– Tharja vaginale që vjen nga menopauza, lindja, gjidhënia, medikamentet
– Infeksionet e traktit urinar siç është myku
– Operacione të zonës pelvike
– Inflamacioni i vaginës
– Endometrioza
– Inflamacioni i pelvisit
– Fibroidet
– Kimioterapia
– Stresi
– Pilulat kontraceptive

Diagnoza bëhet me anë të ekzaminimit pelvik dhe ekografisë abdominale.
Për më tepër informacione ju mund të kontaktoni në numrat tel. +355 4 222 36 32 dhe cel. +355 67 27 33 333 për të rezervuar një orar.