Endometrioza

Endometrioza

Endometrioza zhvillohet kur një apo më shumë zona të pjesës së brëndshme të uterusit kthehen në ind endometrial duke marrë strukturën edhe funksionin e qelizave endometriale. Endometrioza mund të zhvillohet në ovare, tubat e fallopit dhe tek indi që rrethon pelvisin.

Simptomat kryesore që manifestohen janë:

•Dhimbja pelvike
•Menstruacione të dhimbshme
•Dhimbje gjatë marrdhënieve seksuale •Dhimbje gjatë urinimit
•Gjakderdhje ndërmjet cikleve menstruale •Infertilitet
•Lodhje
•Diarre

Diagnoza mund të vihet nëpërmjet një ekzaminimi pelvik ose me anë të ekografisë.
Në qoftë se dëshironi të kryeni ekzaminimet e nevojshme ju mirëpresim pranë Klinikës tonë. Mund të kontaktoni në numrat tel. +355 4 222 36 32 dhe cel. +355 67 27 33 333 për të rezervuar një orar.