Edukimi prenatal

Edukimi prenatal

Edukimi prenatal është një pikë mjaft e rëndësishme në mbështetje për një shtatzëni të suksesshme.⠀

Ky edukim është një domsodoshmëri në jetën e një gruaje shtatzënë duke ndihmuar në:⠀

• Ruajtjen e një stili të shëndetshëm jetese. ⠀

• Menaxhimin e situatave stresuese.⠀

• Ndjekjen e dietës së duhur ushqimore.⠀

• Parandalimin e përdorimit të produkteve dhe substancave të rrezikshme gjatë shtatzënisë.⠀

• Përgatitjen për momentin final të lindjes.⠀

Edukimi mund të realizohet duke lexuar libra ose revista për shtatzëninë, duke ndjekur blogje ose faqe online të dedikuara për shtatzënën dhe bebin, duke zhvilluar biseda dhe këshillime të rregullta me mjekun, maminë ose infermjeren që ndjekin shtatzëninë tuaj.⠀