“Efekte anësore” të shtatzënisë

“Efekte anësore” të shtatzënisë

Të përzjerat e mëngjesit apo nepsi për ushqime të caktuara janë të njohura në shtatzëni, por ka dhe një sërë ndryshimesh të tjera që shtatzëna përjeton të cilat mund tju duken disi të çuditshme:

-Neps jo për ushqime por për produkte si akull, shkumës, sapun, etj,

-Rinit, apo sekrecione të shtura në hundë, me simptoma të ngjashme me ato të rrufës.

-Pështymë të shtuar.

-Gjakojse të mishrave të dhëmbëve

-Përveç flokëve që rriten më shpejt dhe më të shëndetshëm mund të ndodhë e njëjta gjë dhe me qimet në pjesët ë tjera të trupit duke përfshirë dhe fytyrën.

Këto ndryshime shkaktohen nga një kombinim faktorësh biokimikë si hormonet por edhe psikologjikë apo kulturorë.