EKOGRAFIA E GJIRIT

EKOGRAFIA E GJIRIT

Ekografia e gjirit me anë të ultratingujve mundëson kontrollin e gjirit për një sërë patologjish.

Këto patologji mund të jenë  të vërejtura nga mjeku ose nga vetë pacientja gjatë kontrollit fizik të gjirit.

Ekografia përjashton rrezatimin dhe përdoret kryesisht për të diferencuar nëse masat e vërejtuara në gjoks janë thjesht ciste apo kanë karakteristika kancerogjene.

Kjo metodë këshillohet  veçanërisht për gratë nën 30 vjeç dhe shtatzënat.