Ekzaminimet e trimestrit të parë

Ekzaminimet e trimestrit të parë

Ekzaminimet e trimestrit të parë përfshijnë një kombinim të ekografive dhe analizave të gjakut. Këto ekzaminime ndihmojnë në përcaktimin e shëndetit të fëmijës dhe defekteve në lindje.

Ekzaminimet përfshijnë:
1. Ekografia për të evidentuar zonën e qafës tek fetusi
2. Ekografia për kockën e hundës tek fetusi, prania e së cilës përjashton e praninë e sindromës Down
3. Analizat e gjakut tek nëna si HCG dhe proteina A ku ndryshimet në vlera tregojnë prani të anomalive kromozomale
Nëse rezultatet e trimestrit të parë janë anormale atëherë është e nevojshme që të kryhet një këshillim gjenetik duke u shoqëruar më analiza të tjera si amniocenteza dhe ekografi të mëtejshme.

Për më tepër informacione ose për të rezervuar një orar ju mund të kontaktoni në numrat tel. : +355 4 222 36 32 dhe cel. :+355 67 27 33 333