ËNJTJA GJATË SHTATZËNISË

ËNJTJA GJATË SHTATZËNISË

Gjatë shtatzënisë, vëllimi i përgjithshëm i ujit në trup mund të rritet deri në 8 litra. Rritja e lëngjeve të trupit gjatë shtatzënisë shoqërohet me rritjen e niveleve të natriumit, i cili shkakton ndjesinë e fryerjes.  Kryesisht enjtja ka tendencë të përkeqësohet në fund të ditës, gjatë tremujorit të dytë dhe të tretë.

Për të parandaluar fryrjen nevojitet të:

-Ngrini këmbët lart mbi nivelin e trupit kur qëndroni shtrirë

-Përdorni  çorape me efekt kompresues për të përmirësuar qarkullimin e gjakut

-Shmangni qëndrimin jashtë në mot shumë të nxehtë dhe të lagësht

-Bëni pushime të shpeshta për të qetësuar këmbët kur ecni për periudha të gjata

-Vishni këpucë të rehatshme