Është e mundur që fëmijën ta zerë lemza ?

Është e mundur që fëmijën ta zerë lemza ?

Po, mund ta zerë lemza dhe të kollitet, çka janë fenomene që mund të perceptohen nga nëna.

Këto fenomene shfaqen si pasojë e lëvizjeve të kafazit të kraharorit në përpjekjet për të marrë frymë dhe favorizojnë zhvillimin dhe hapjen e duhur të mushkërive fetale.

Deri në lindje fetusi merr oksigjen nga gjaku i nënës, me anë te kordonit umbelikal.