Fakte për shtatzënin♀️

Fakte për shtatzënin♀️

-Shtatzënia më e gjatë në botë ka zgjatur për një vit dhe dhjetë ditë, ose ndryshe 375 ditë.🤰
-Gratë shtatzëna kanë nevojë për vetëm 300 kalori shtesë në një ditë. Kështu, nuk ka justifikim për të ngrënë sa për dy.🍎
-Fëmijët qajnë brenda barkut të nënës. Megjithatë lotët nuk kanë të bëjnë me mërzinë.👼
-Një në çdo 2000-3000 bebe lindin me një dhëmb. Ky dhëmb është zakonisht shumë i lëvizshëm, pasi ka strukturë të dobët rrënje.👼
-Kur një grua është afër fundit të shtatzënisë, placenta e saj prodhon më shumë estrogjen nga sa prodhon ajo e një gruaje jo-shtatzënë në tre vjet.🙄