Fertiliteti dhe muskujt

Fertiliteti dhe muskujt

Shumë burra nuk e kuptojnë se përdorimi i steroidëve siç është testosteroni për të formuar masë muskulare mund të shkaktojë numër të ulët të spermatozoidëve ose mungesë totale të tyre.

Steroidet i japin sinjal trurit se sasia e nevojshme e testosteronit është arritur duke e gënjyer atë.

Kjo bën që të mos sekretohen hormonet e nevojshme për prodhimin e spermatozoidëve në testikuj duke çuar në infertilitet mashkullor.