Fibroidet

Fibroidet

Fibroidet uterine janë zhvillime beninje të cilat shfaqen në muret e uterusit dhe mund të jenë të vetme apo të shumëfishta.

Fibroidet zhvillohen kryesisht në gratë me moshë 30-40 vjeç si pasojë e një çbalancim të hormoneve progesteron dhe estrogjen.

Janë disa faktorë që rrisin riskun e shfaqjes tek gratë:

-Trashëgimia

-Menstruacionet e para në moshë të hershme (8-10 vjeç)

-Infertiliteti i zgjatur

-Sindroma e ovarit policistik

-Diabeti

-Mbipesha

-Mungesa e vitaminës D

Simptomat kryesore paraqiten me cikël menstrual të dhimbshëm, gjakderdhje ndërmjet menstruacioneve dhe presion në fshikëzën e urinës.

Për një diagnozë të saktë nevojitet takim me gjinekologun.

Në rastet kur jeni të shqetësuara për shëndetin tuaj riprodhues ju ftojmë të konsultoheni me mjekët gjinekologë pranë klinikës tonë.

Ju mund të kontaktoni në numrat tel. +355 4 222 36 32  dhe cel. +355 67 27 33 333 për të rezervuar një orar.