Frutat dhe perimet për bebin

Frutat dhe perimet për bebin

Nëna mund të përfshijë në dietën e fëmijës fruta apo perime sipas dëshirës. Është e rëndësishme ti ofroni fëmijës një shumëllojshmëri ushqimesh të shëndetshme.

Secila prej tyre ka vlera ushqimore të cilat i pasurojnë vaktet e të voglit.
E rëndësishme është ruajtja e harkut kohor me 3-4 ditë para se fëmija të provojë një ushqim të ri.

Perimet & frutat e para të bebes mund të jenë:
•Avokado
•Molla
•Bananja
•Dardha
•Karrota
•Domatja
•Patate
•Brokoli etj.

Shumë mjekë rekomandojnë gatimin në avull apo pjekjen për disa prej tyre. Nëse mendoni se ka disa ushqime të cilat nuk i pranon fëmija juaj mund të konsultoheni me mjekun përkatës.