GËRVISHTJET TEK TË PORSALINDURIT

GËRVISHTJET TEK TË PORSALINDURIT

Të porsalindurit i lëvizin vazhdimisht duart dhe prekin fytyrën. Kur qajnë nga uria, mund të gërvishten me anët  thonjve, që shpesh janë të gjatë. Gërvishtjet janë sipërfaqsore, shërohen shpejt dhe nuk lënë shenja, por që mund të shqetësojnë prindërit.  Për të mënjanuar këto shqetësime, mund t’i vishni bebit doreza. Tek të porsalindurit thonjtë janë të ngjitur me mishin prandaj prerja e tyre është e vështirë.