Gjakderdhje në mes të periodave

Gjakderdhje në mes të periodave

Ndonjëherë mund të përjetoni gjakderdhje ndërmjet periodave, përshembull gjatë ovulimit. Ndryshe nga menstruacionet, gjakderdhja është e çrregullt, mund të zgjasë për  disa ditë dhe me ngjyrë kafe.

Gjakderdhja mund të shkaktohet nga:

-Ndryshimet hormonale si pasojë e ndërprerjes së kontraceptivëve

-Infeksione të sistemit riprodhues

-Tharje vaginale

-Sëmundje gjinekologjike

-Ndryshime të dukshme në peshë të shoqëruara me ndryshime hormonale

Nëse shkaqet e gjakderdhjes nuk janë të qarta , këshillohet të kontaktoni me mjekun gjinekolog.