Gjinekologët e kërkojnë testimin e HIV për të gjitha gratë shtatzëna

Gjinekologët e kërkojnë testimin e HIV për të gjitha gratë shtatzëna

Sot gjinekologët e kërkojnë testimin e HIV për të gjitha gratë shtatzëna.

Në rast se testi është pozitiv, mjekët mund të reduktojnë në mënyrë drastike shanset që fëmija të infektohet (nga 1 në 4, në afër 1 në 50).

Kjo duke ju trajtuar me preparate antiretroviale, duke kryer lindjen me operacion cezerian  dhe duke ju këshilluar për të mos e ushqyer fëmijën me gji, pasi virusi mund të transmetohet nëpërmjet qumështit.