GONHORREA

GONHORREA

Gonhorrea është një infeksion i shkaktuar nga një bakter seksualisht i transmetueshëm Neisseria gonorrhoeae që prek burrat edhe gratë. Më shpesh prek uretrën, rektumin ose fytin ndërsa  tek gratë mund të infektojë edhe qafën e mitrës.

Shenjat dhe simptomat e infeksionit me gonorrea tek burrat përfshijnë:

–    Urinim i dhimbshëm

-Prania e qelbit në majën e penisit

-Dhimbje ose ënjtje në testikul

Ndërsa tek gratë përfshijnë:

-Shkarkime vaginale

-Urinim i dhimbshëm

-Gjakderdhja vaginale midis periodave ose pas marrëdhënieve seksuale

-Dhimbje barku

Gonorrea e patrajtuar mund të çojë  gjithashtu në komplikime të fertilitetit.