Hormoni relaksinë

Hormoni relaksinë

Gratë shtatzëna janë më të predispozuara për të pësuar thyerje të kockave për shkak të pranisë të shtuar të hormonit relaksinë. Ky hormon bën të mundur që artikulacionet e kyҫeve të dobësohen në mënyrë që kockat e legenit të hapen kur të vijë momenti i lindjes.

Kjo është një arsye më tepër për të pasur kujdes nga humbjet e ekuilibrit dhe të rënat gjatë shtatzënisë