Humbja e memorjes në menopauzë

Nëse jeni në të 40-at ose të 50-at, ju jeni në mesin e shumë grave të tjera që përjetojnë “mjegullën e trurit” – si një paaftësi e papritur për të kujtuar fakte, emra ose data të thjeshta.

Kur merrni parasysh moshën tuaj, këto simptoma nuk nënkuptojnë se po zhvilloni demencë ose Alzheimer. Të kesh vështirësi për të kujtuar disa gjëra është një simptomë tipike e menopauzës.
Ulja e niveleve të estrogjenit nga menopauza mund të ndikojë në funksionimin e trurit dhe të shkaktojë këto harresa momentale.

Ushtrimi i trurit tuaj është një mënyrë për të qëndruar e aftë mendërisht. Nëse aktiviteti ose puna ditore është kryesisht me tru të majtë (ana e majtë e trurit tuaj është ana menduese ose logjike) atëherë kaloni në bërjen e aktiviteteve me anën e djathtë (ana juaj krijuese e lidhur me muzikën, artin dhe imagjinatën) – dhe anasjelltas për të mbajtur në formë trurin tuaj.