Infeksionet e traktit urinar gjatë shtatzënisë

Infeksionet e traktit urinar gjatë shtatzënisë

Një infeksion i traktit urinar (ITU) përfshin infeksionet  në veshka, fshikëzën e urinës dhe uretër. Gjatë shtatzënisë mund të zhvillohen infeksione pasi rritja e fetusit zgjeron uterusin por shtyp fshikëzën e urinës dhe ureterët duke bllokuar traktin urinar. Në këtë situatë bakteret zhvillohen dhe shkaktojnë infeksion.

Simptomat që mund të shfaqen  gjatë një ITU janë:

-Ndjesia e djegies gjatë urinimit

-Urimini më shpesh sesa zakonisht

-Erë e pakëndshme gjatë urinimit

-Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut dhe kurrizit

-Temperaturë

-Dhimbje gjatë marrdhënieve seksuale

Mostrajtimi në kohë mund të çojë në infeksion të veshkave (pyelonephritis) dhe probleme në peshën e fetusit apo zhvillimin e trurit.

Në rastet e shfaqjes së simptomave duhet të kryeni analizat e urinës dhe të konsultoheni me mjekun gjinekolog përsa i përket trajtimit.