Kafeina në shtatzëni

Kafeina në shtatzëni

Nuk keni pse të hiqni plotësisht dorë nga kafeina nëse jeni duke pritur një fëmijë.
Në të kaluarën, gratë shtatzëna këshilloheshin të shmangnin plotësisht kafen dhe format e tjera të kafeinës, por hulumtimet më të reja kanë zbuluar se sasitë e moderuara janë të sigurta.
Gratë shtatzëna mundet të konsumojnë deri në 200 mg kafeinë në ditë (ekuivalente e një filxhani kafeje).