Kanceri i gjirit

Kanceri i gjirit

Kanceri i gjirit zhvillohet nga vetë qelizat e gjirit dhe manifestohet si tek gratë dhe tek burrat.

Ai mund të prekë çdo moshë, por shumica e rasteve gjendet në gratë në moshë rreth të 40-ve. Një nga mënyrat e përdorura për diagnostikim është ekografia e gjirit e cila falë valëve mund të krijojë një pamje të indit duke treguar edhe cistet të cilat nuk evidentohen nga mamografia.

Me anë të ekografisë mund të bëhet diferencimi i një cisti që nuk ka premisa për tu kthyer në kanceroz dhe në mase solide.
Nëse kanceri i gjirit zbulohet në faza të hershme, ai mund të trajtohet me sukses.