KANCERI I PROSTATËS

KANCERI I PROSTATËS

Kanceri i prostatës prek gjëndrën e prostatës, e cila luan rol në prodhimin e lëngut seminal dhe në kontrollin e urinës tek meshkujt.

Ky lloj kanceri është i dyti më i përhapuri tek meshkujt, por është i kurueshëm nëse kapet herët.

Gjatë trajtimit, qoftë ky kirurgjikal, hormonal, me rrezatim apo me kemioterapi ka mundësi të lartë  të preket dhe fertiliteti i pacientit.

Prandaj kontrollet e vazhdueshme dhe kujdesi për shëndetin nuk duhet të cilësohet asnjëherë i tepërt.