Kloazma

Kloazma

Kloazma ose “maska e shtatzënisë”quhet pigmenti i shtuar në lëkurë, i cili mund të jetë i njëtrajtshëm ose mund të krijojë njolla kafe.

Kloazma nuk mund të parandalohet, por përdorimi i kremrave kundër diellit dhe shmangia e dritës UV mund të minimizojë efektet e saj.

Rreth 70 % të grave kanë kloazmë. Gratë ezmere janë më të ekspozuara ndaj kloazmës.

Por mos u shqetësoni sepse ky nuk është pigmentim i lëkurës afatgjatë. Pas lindjes këto shenja zhduken gradualisht dhe lëkura kthehet në gjendjen e mëparshme.