KOLPOSKOPIA

KOLPOSKOPIA

Kolposkopia është teknika që përdoret për të vërejtur praninë e qelizave kanceroze në qafën e mitrës, vaginë apo në vulvë.

Një instrument i quajtur kolposkop paraqet një pamje të zmadhuar të indit në cerviks, vaginë apo në vulvë.

Gjatë kolposkopisë, mjeku mund të kryejë biopsinë e qelizave jonormale dhe të vendoset diagnoza e indit të marrë.

Kolposkopia mund të përdoret për të diagnostikuar:

– Lythat gjenitale

– Inflamacioni i qafës së mitrës

– Ndryshimet prekanceroze në indet e qafës së mitrës

– Ndryshimet  prekanceroze në indin e vaginës

– Ndryshimet prekanceroze të vulvës

Kolposkopia është një procedurë e sigurt që mbart shumë pak rreziqe.

Këtë ekzaminim mund ta kryeni pranë klinikës tonë, për më tepër informacione kontaktoni në numrat tel. +355 4 222 36 32  dhe cel. +355 67 27 33 333.