Konsulenca gjenetike

Konsulenca gjenetike

Konsulenca gjenetike këshillohet në rastet kur:- Gruaja i ka kaluar të 35-at.- Njëri ose të dy prindërit janë mbartës të një sëmundjeje gjenetike, ose kanë në familje një të afërm me sëmundje të trashëgueshme.- Në shtatzënitë e mëparshme nëna ka lindur fëmijë me patologji kongjenitale ose ka kaluar disa aborte të njëpasnjëshme.

– Ekzaminimet e bëra gjatë shtatzënisë si për shëmbull Bi-Test, Triple-Test ose NIPT-i dalin me rrezikshmëri të lartë dhe evidentojnë një anomali  fetale.Këshilluesit gjenetikë ndihmojnë që pacientët të kuptojnë defektet e lindura, gjenet përgjegjës apo rezultatet e testeve gjenetike në mënyrë të tillë që të merren vendimet më te mira për çdo specifik.